Kuchařský damaškový nůž z damaškové oceli (damascus steel). Čepel nože se skládá z
66
vrstev nerezové oceli, které se překládají a postupně do sebe kovají, čímž vznikne
jedinečný
vzor na povrchu čepele, ale zároveň zajišťují mimořádnou houževnatost a odolnost. Mezi tyto vrstvy
je vloženo řezné
jádro z japonské nožířské oceli VG-10 s vynikajícími řeznými vlastnostmi.
Ručně broušený nůž dosahuje tvrdosti
60-62 HRC (Rockwella) a vyznačuje se odolností proti
abrazi a vysokou stabilitou ostří.
Rukojeť z ebenového dřeva tvarovaná pro pevný a pohodlný úchop perfektně doplňuje design
celého nože.
-
Čepel: VG-10
-
Provedení: 66 vrstev damaškové oceli
-
Material rukojeti: Ebony wood
-
Délka nože: 34,2 cm
-
Délka čepele: 21,4 cm
-
Tloušťka čepele: 2 mm
-
Tvrdost: 60-62 HRC
-
Hmotnost: 220 g
-
Pouzdro: hovězí kůže
-
Balení: dárková krabička