MIKOV Repetitor
  • Doprava zdarma
Armádní nože a dýky

MIKOV Repetitor

Kód: V2106032

 Číslovaná edice nože REPETITOR je připomínkou účasti českých vojáků na Balkáně v misích UNPROFOR, UNCRO, IFOR a SFOR od roku 1992. Nůž REPETITOR nese na návrh NGŠ Aleše Opaty jméno kontrolního stanoviště T 23 - Repetitor, kde v rámci plnění úkolů mise UNPROFOR zahynuli v srpnu 1995 dva čeští vojáci - Luděk Zeman a Petr Valeš. Jeho konstrukční pojetí je pak jistou reminiscencí slavného bodáku k samopalu vzor 58. Stejně jako u předchozího projektu nože Storm, tak i tentokrát se autor návrhů mjr. Roman Hippík inspiroval chladnou zbraní, která je ve výzbroji naší armády již několik desetiletí a je spojena s její historií. V tomto případě se jedná o bodák k samopalu vz. 58, se kterým se totiž setkali téměř všichni, kteří armádou prošli ať už jako vojáci základní služby nebo vojáci z povolání. Projekt válečný veterán je společnou aktivivitou firmy Mikov a Vojenského fondu solidarity. Jeho cílem je propojit památku hrdinství vojáků s konkrétní pomocí potřebným. Z každého prodaného nože REPETITOR bude poukázáno 300 Kč Vojenskému fondu solidarity REPETITOR je integrální nůž s červenými příložkami z materiálu Micarta. Čepel nože má středový hrot a je opatřena spodním ostřím, horním falešným ostřím a odlehčovacími žlábky. Na povrchovou úpravu ocele N 690 je použitý materiál Ceracot cobalt. Příložky z materiálu Micarta jsou ke stopce nože připevněny dvěma imbusovými šrouby. Pro lepší manipulaci je nůž opatřen jednostrannou spodní záštitou a zdrsněním na hřbetu čepele pro opěru palce. Kruhová patice nože je opatřena otvorem k připevnění provázku a sedmi ploškami. Každý nůž je opatřen značkami tvůrce, výrobce, pořadovým číslem a rokem výroby. Značení bude provedeno laserem. Velmi lehké a skladné pouzdro je vyrobeno z laminované cordury s plastovou vložkou, která aretuje nůž v pochvě. Rukojeť nože je fixována k závěsnému popruhu dvěma upínacími pásky s druky. Celý povrch pouzdra je vyroben ze stejného materiálu, který se používá na výrobu výstrojních součástek armády Pouzdro lze upevnit k opasku několika způsoby a stejně tak k molle vazbě. Na přední lícové straně je v dolní části heraldicky znázorněn znak, který byl používán na veškeré vojenské technice Československé armády v době misí na Balkáně. Součástí každého balení nože je originální pouzdro k noži Repetitor, certifikát o příspěvku 300 Kč Vojenskému fondu solidarity, Informační brožura o operaci Pouštní bouře a noži Repetitor, paracord a samolepka. Konkrétní číslo nože nelze rezervovat. Ocel použitá na výrobu nože: N 690 - 58-60 HRc Celková délka nože: 275 mm Délka nože s pouzdrem: 320 mm Délka čepele: 149 mm Šířka čepele: 24 mm Tloušťka čepele: 4,9 mm Povrchová úprava čepele: Ceracote cobaltMateriál střenek: Micarta červená

celý popis

E-shop: 3 dny
6 600 Kč -5%
6 270 Kč

Martin Špalek
733 129 626

Vám pomůže s výběrem

 Číslovaná edice nože REPETITOR je připomínkou účasti českých vojáků na Balkáně v misích UNPROFOR, UNCRO, IFOR a SFOR od roku 1992. Nůž REPETITOR nese na návrh NGŠ Aleše Opaty jméno kontrolního stanoviště T 23 - Repetitor, kde v rámci plnění úkolů mise UNPROFOR zahynuli v srpnu 1995 dva čeští vojáci - Luděk Zeman a Petr Valeš.

Jeho konstrukční pojetí je pak jistou reminiscencí slavného bodáku k samopalu vzor 58. Stejně jako u předchozího projektu nože Storm, tak i tentokrát se autor návrhů mjr. Roman Hippík inspiroval chladnou zbraní, která je ve výzbroji naší armády již několik desetiletí a je spojena s její historií. V tomto případě se jedná o bodák k samopalu vz. 58, se kterým se totiž setkali téměř všichni, kteří armádou prošli ať už jako vojáci základní služby nebo vojáci z povolání.

Projekt válečný veterán je společnou aktivivitou firmy Mikov a Vojenského fondu solidarity. Jeho cílem je propojit památku hrdinství vojáků s konkrétní pomocí potřebným. Z každého prodaného nože REPETITOR bude poukázáno 300 Kč Vojenskému fondu solidarity

REPETITOR je integrální nůž s červenými příložkami z materiálu Micarta.
Čepel nože má středový hrot a je opatřena spodním ostřím, horním falešným ostřím a odlehčovacími žlábky. Na povrchovou úpravu ocele N 690 je použitý materiál Ceracot cobalt.
Příložky z materiálu Micarta jsou ke stopce nože připevněny dvěma imbusovými šrouby.
Pro lepší manipulaci je nůž opatřen jednostrannou spodní záštitou a zdrsněním na hřbetu čepele pro opěru palce.
Kruhová patice nože je opatřena otvorem k připevnění provázku a sedmi ploškami.

Každý nůž je opatřen značkami tvůrce, výrobce, pořadovým číslem a rokem výroby. Značení bude provedeno laserem.
Velmi lehké a skladné pouzdro je vyrobeno z laminované cordury s plastovou vložkou, která aretuje nůž v pochvě. Rukojeť nože je fixována k závěsnému popruhu dvěma upínacími pásky s druky. Celý povrch pouzdra je vyroben ze stejného materiálu, který se používá na výrobu výstrojních součástek armády
Pouzdro lze upevnit k opasku několika způsoby a stejně tak k molle vazbě. Na přední lícové straně je v dolní části heraldicky znázorněn znak, který byl používán na veškeré vojenské technice Československé armády v době misí na Balkáně.
Součástí každého balení nože je originální pouzdro k noži Repetitor, certifikát o příspěvku 300 Kč Vojenskému fondu solidarity, Informační brožura o operaci Pouštní bouře a noži Repetitor, paracord a samolepka.

Konkrétní číslo nože nelze rezervovat.

Ocel použitá na výrobu nože: N 690 - 58-60 HRc
Celková délka nože: 275 mm
Délka nože s pouzdrem: 320 mm
Délka čepele: 149 mm
Šířka čepele: 24 mm
Tloušťka čepele: 4,9 mm
Povrchová úprava čepele: Ceracote cobalt
Materiál střenek: Micarta červená

Mikov

Mikov s.r.o. je dlouhodobým a světově uznávaným výrobcem širokého sortimentu nožů. Své výrobky dodává do obchodní sítě nejen v ČR, ale i zahraničí. Firma Mikov má za sebou již více než dvousetletou tradici ve výrobě nožů. Společnost Mikov s.r.o. je dobře známa především díky tomu, že kromě tradiční vysoké kvality svých výrobků nabízí sortiment, který svojí šíří oslovuje rozsáhlé spektrum zákazníků. Vyrábí nože armádní, sportovní, kapesní zavírací, vyhazovací nože, lovecké, rybářské, kuchyňské, speciální nože, atd. Nabízí rovněž nože reklamní a kusovou výrobu nožů pro sběratele. Nejznámějším nožem firmy Mikov je však nezapomenutelný kapesní zavírací nůž nazvaný RYBIČKA.

Záruka 7 roků
Barva černá
Čepel N 690 - 58-60 HRc
Hmotnost 0.346 g
Značka Mikov
Délka čepele 149 mm
Repetitor