JAPAN SWORDS japanese tanto Shobu Shirasaya & Tamahagane Steel & Real Notare Hamon

JAPAN SWORDS japanese tanto Shobu Shirasaya & Tamahagane Steel & Real Notare Hamon

Kód: SS-20

Ručně kovaná čepel z oceli TAMAHAGANE té nejvyšší kvality. Čepel je kompletně leštěna a ostřena japonským tradičním způsobem, tj. brusnými kameny různe tvrdosti a konzistence. Ve finální fázi byla doleštěna kamenem hazuya - tím je dosaženo téměř žiletkového ostří (razor sharp). Tento klenot zobrazuje zkušenosti řemeslníka a znalosti o tradiční metalurgii předávané z generace na generaci. Pouze vysoce kvalifikovaní kováři a brusiči mohou vytvořit tuto překrásnou a nenapodobitelnou čepel. Výrazný reálný Notare hamon je tvořen dle dávných tradičních metod, které vychází z mnohaletých zkušeností kovářského mistra, který výrobou této nádherné zbraně strávil několik dnů. Vše na tomto noži Tantoi je individuálně zhotoveno, včetně saye a habaki. Je opravdu nevšední kousek pro opravdové profesionály ! Jedná se o špičkovou repliku japonského tanta. TANTO je vhodné na použití v praxi, firma Dellinger se však zříká jakékoliv odpovědnosti za zranění a poškození vzniklá při použití. Schraňujte mimo dosah dětí ! Jakákoliv manipulace s nožem je na vaší vlastní odpovědnost. Nezapomeňte, že máte ve svých rukou smrtelnou zbraň ! Shirasaya je označení pro speciální soupravu pro samurajský meč, která dříve sloužila k šetrnému uložení čepele. Zejména v období míru zde byly čepele optimálně chráněné. Mnoho souprav shirasaya bylo opatřeno "sayagaki", nápisem, který uváděl informace o kováři, původu a přiřazení. Na ulicích v Japonsku se používala nenápadná objímka bez rukojeti a jílce především koncem 19. století. Tehdy císař zakázal nosit samurajské meče. Souprava shirasaya, která byla svým vzhledem velmi podobná dřevěnému meči, popř. dřevěné tyči, tedy šikovně umožňovala nosit i přesto nepozorovaně meč. TECHNICKÝ POPIS Celková délka včetně saya 465 mm, bez saya 430 mm Váha včetně saya - 430 g Délka čepele včetně habaki – 310 mm Materiál čepele – Tamahagane Tsuka (rukojeť) - dřevo magnolie, zajištěna 1 kolíkem z rohoviny (mekugi) SAYA (pouzdro) – dřevo magnolie

celý popis

Produkt není dostupný


Soňa Kokešová
733 129 626

Vám pomůže s výběrem

Ručně kovaná čepel z oceli TAMAHAGANE té nejvyšší kvality. Čepel je kompletně leštěna a ostřena japonským tradičním způsobem, tj. brusnými kameny různe tvrdosti a konzistence. Ve finální fázi byla doleštěna kamenem hazuya - tím je dosaženo téměř žiletkového ostří (razor sharp). Tento klenot zobrazuje zkušenosti řemeslníka a znalosti o tradiční metalurgii předávané z generace na generaci. Pouze vysoce kvalifikovaní kováři a brusiči mohou vytvořit tuto překrásnou a nenapodobitelnou čepel. Výrazný reálný Notare hamon je tvořen dle dávných tradičních metod, které vychází z mnohaletých zkušeností kovářského mistra, který výrobou této nádherné zbraně strávil několik dnů. Vše na tomto noži Tantoi je individuálně zhotoveno, včetně saye a habaki. Je opravdu nevšední kousek pro opravdové profesionály !

Jedná se o špičkovou repliku japonského tanta. TANTO je vhodné na použití v praxi, firma Dellinger se však zříká jakékoliv odpovědnosti za zranění a poškození vzniklá při použití. Schraňujte mimo dosah dětí ! Jakákoliv manipulace s nožem je na vaší vlastní odpovědnost. Nezapomeňte, že máte ve svých rukou smrtelnou zbraň !

Shirasaya je označení pro speciální soupravu pro samurajský meč, která dříve sloužila k šetrnému uložení čepele. Zejména v období míru zde byly čepele optimálně chráněné. Mnoho souprav shirasaya bylo opatřeno "sayagaki", nápisem, který uváděl informace o kováři, původu a přiřazení. Na ulicích v Japonsku se používala nenápadná objímka bez rukojeti a jílce především koncem 19. století. Tehdy císař zakázal nosit samurajské meče. Souprava shirasaya, která byla svým vzhledem velmi podobná dřevěnému meči, popř. dřevěné tyči, tedy šikovně umožňovala nosit i přesto nepozorovaně meč.

TECHNICKÝ POPIS

  • Celková délka včetně saya 465 mm, bez saya 430 mm
  • Váha včetně saya - 430 g
  • Délka čepele včetně habaki – 310 mm
  • Materiál čepele – Tamahagane
  • Tsuka (rukojeť) - dřevo magnolie, zajištěna 1 kolíkem z rohoviny (mekugi)
  • SAYA (pouzdro) – dřevo magnolie

Záruka 2 roky
Celková délka 43 cm (bez saya)
Čepel Tamahagane
Hmotnost 430 g (včetně saya)
Značka Japan Swords
Délka čepele 31 cm (včetně habaki)