Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies. Dalším využíváním těchto webových stránek souhlasíte s jejich využíváním.

Objevte pravý zimní požitek díky lyžím Elan

Elan je ne nadarmo označována jako nejinovativnější značka lyžařského vybavení. Inovace je pro slovinskou firmu Elan klíčovou strategií při vývoji a výrobě lyží s jasným cílem - nabídnout všem sportovcům dokonalé sportovní vybavení, které vždy určuje trendy v lyžování na celém světě.

Již od roku 1945, kdy Elan vyrobil svoje první dřevěné lyže, stále své produkty vyvíjí a zavádí nové technologie pro získání ještě lepší kvality a dokonalých vlastností lyží. Přelomovou změnou a největším úspěchem Elanu byly carvingové lyže, které naprosto zasáhly do historie lyžování. S každým novým modelem následují další převratné technologie, především Waveflex a Amphibio. Lyže Elan každoročně získávají mnoho ocenění na základě vynikajících výsledků v oblasti designu, kvality, funkčnosti, ergonomie a v neposlední řadě také v ekologickém přístupu.

To nejlepší z lyží Elan pro rok 2014/15

AMPHIBIO

žádné kompromisy, dokonalá přilnavost hran, snadné zatáčení

Nejpropracovanější řada lyží Elan Amphibio s vypilovanými detaily a nejnovějšími technologiemi ve vývoji lyží poskytuje lyžařům dokonalé ovládání lyží za každých sněhových podmínek. Kombinací konstrukce lyží WaveFlex s unikátním profilem Amphibio a systémem vázání Fusion vznikly lyže s dokonalými vlastnostmi, u kterých je skloubena výborná pružnost, která usnadňuje zatáčení a torzní tuhost, díky které hrany výborně drží v obloucích. Kombinace dvou rozdílných profilů na vnitřní (camber) a vnější (rocker) hraně dává záruku přilnavosti hran a zároveň usnadňuje a zjednodušuje nástup do oblouků a zatáčení.

Lyže Amphibio kde je rozdílná levá a pravá lyže musíte určitě vyzkoušet. Můžete se s nimi velmi dobře zdokonalovat a navíc budete překvapeni, v jakých rychlostech můžete projíždět náročné úseky sjezdovek bez problémů a pod kontrolou.

RACE

rychlost, stabilita, přilnavost hran

Řada Elan Race představuje první závodní lyže s technologií Amphibio, tedy lyže s odlišnou konstrukcí levé a pravé lyže. Na základě mnoha testů a analýzy rozložení sil byla vytvořena kombinace technologie Power Spine s profilem Amphibio a s asymetrickou špičkou a patkou, což dohromady umožňuje optimální přenos sil z nohou lyžaře na hrany lyží. Lyže tak mají vynikající vlastnosti na náročných závodních tratích a na upravených svazích. Tyhle slalomky opravdu už nevyměníte za jiné.

W STUDIO

dámské lyže, lehkost a téměř dokonalý styl lyžování

Dámské lyže jsou vyvíjeny a přizpůsobeny požadavkům žen, především s ohledem na váhu lyží, jejich snadnou ovladatelnost a moderní design. I u těchto modelů jsou stejně jako u pánských využity všechny nejnovější technologie tak, aby byly splněny všechny požadavky na kvalitu a jízdní vlastnosti lyží.

Váha lyží je snížena na minimum použitím lehčího jádra lyží a technologie Wave Light. Profil Amphibio v kombinaci s technologií Power Spine zaručuje maximální výkon a dobrou kontrolu nad lyžemi. Technologie WaveFlex dodává lyžím torzní tuhost, takže skvěle drží rovnováhu a zároveň výborně reagují na změny pohybu. Díky „lehkému lyžování na dámských lyžích“ si jízdu a oblouky bez námahy užijete na maximum a navíc máte lyže, které se líbí!

MORPHEO

snadné ovládání, rychlé pokroky v lyžování

Elan Morpheo jsou lyže speciálně vyvinuté pro začínající a středně pokročilé lyžaře. Tyto lyže svými vlastnostmi usnadňují proces učení a umožňují začínajícím lyžařům brzy zrychlit a získat kontrolu a jistotu na lyžích.

Nová technologie Parabolic Rocker, která kombinuje parabolické boční vykrojení lyží a stabilizátor přední části lyže, zajišťuje snadné nasazení oblouků a snadné provedení carvingového oblouku se zachováním stability při jízdě na hraně. Konstrukce lyže je doplněna technologií Waveflex (zvlněný tvar povrchu lyže), která zajistí torzní stabilitu a tím i přilnavost hran.

Chcete začít lyžovat a netrápit se? Nebo jste na lyžích 20 let nestáli a máte strach, že jste lyžování už zapomněli? Pak Elan Morpheo je ta správná volba lyží!

DĚTSKÉ A JUNIORSKÉ LYŽE ELAN

lyžování snadné jako chůze, rychlé pokroky

Pro první lyžařské pokusy jsou nejvhodnější lyže z řady Elan Junior. Tyto lyže snadností ovládání dovedou v nejmenších dětech vzbudit velký zájem o pohyb na sněhu a motivují je ke snaze vyrovnat se rodičům. Odlehčené jádro Synflex podstatně snižuje hmotnost lyží, konstrukce Full Power Cap s profilem Early Rise Rocker napomáhá zvládnout plynulé oblouky bez námahy a lyžování tak proměnit ve vynikající zábavu na sněhu. Kategorie dětských a juniorských lyží je samozřejmě doplněna i modely Race pro malé závodníky.

Šestice nejdůležitějších technologií lyží Elan

1) PROFIL AMPHIBIO = ROCKER + CAMBER

Nekompromisní inovace, která zároveň využívá předností profilů Camber i Rocker. Vnitřní hrana s profilem Camber podporuje technologii Power Spine a zaručuje dobrou přilnavost hran a stabilitu, zatímco vnější hrana s profilem rocker umožňuje rychlejší a razantnější oblouky.

2) KONSTRUKCE WAVEFLEX

Konstrukce WaveFlex s unikátním zvlněným tvarem zvyšuje pružnost lyží, která usnadňuje zatáčení a zaručuje torzní stabilitu, díky které hrany lépe drží.

3) SYSTÉM VÁZÁNÍ FUSION

Systém Fusion je prvním skutečně integrovaným systémem vázání na světě, který urychluje nasazení oblouku, umožňuje plynulý prohyb lyže, usnadňuje zatáčení a zlepšuje reakce lyží při přechodu z hrany na hranu.

4) KONSTRUKCE POWER SPIN

Technologii Power Spine charakterizuje speciální konstrukce, která kopíruje rozložení sil od nohou lyžaře směrem k lyžím. Vnitřní konstrukce lyží – páteřní oblouk je pevnější a po celé délce vyztužená uhlíkovou vrstvou. Boční prvky – kosti zaručují torzní stabilitu také na vnější části lyží. Tato nová technologie byla použita u celé řady závodních lyží Elan, která zahrnuje lyže FIS, GSX a skikrosový model Ripstick, na němž jezdí i Filip Flisar na závodech Světového poháru ve skikrosu.

5) KONSTRUKCE LYŽÍ LEFT & RIGHT

Lyže Elan Race jsou první závodní lyže na světě, které skutečně využívají odlišné konstrukce pravé a levé lyže. Díky analýze rozložení sil je u konstrukce lyží použita technologie Power Spine s profilem Amphibio a asymetrickou špičkou a patkou, které umožňují nejefektivnější přenos sil od nohou směrem ke sněhu. Tím je zajištěn vynikající výkon i na nejnáročnějších svazích.

6) LIGHTSKIING

Lightskiing představuje inovaci v dámské kolekci lyží. Při vývoji, testování a samotné výrobě dámských lyží byly zakomponovány všechny technologie, které lyžování ženám usnadňují a zjednodušují. Díky Lightskiing lyžím můžete pocítit lehkost při jízdě na svahu a zároveň se snadno zlepšovat a užívat si přitom dokonalý požitek z jízdy.