Adventure Menu - více než svačina na cestu

8 druhů různých jídel podle tradičních českých receptů, které si sebou můžete vzít na cesty, nezkazí se vám, dokonale vás zasytí a ještě si na nich pochutnáte. To je Adventure Menu.

Každý, kdo si čas od času vyrazí někam na výlet, musí při balení myslet na to, co bude jíst. A i když na výlet na Sněžku stačí pár tatranek a jablko, při delších cestách už to chce něco vydatnějšího.

V tuto chvíli spousta lidí sáhne po paštice s chlebem, nějaké konzervě nebo nedej bože po Domácím hostinci a podobných stravovacích sebevraždách. Naštěstí to jde i jinak. V roce 2011 vznikla v České republice značka Adventure Menu, jejíž zakladatelé se rozhodli řešit problém kvalitního stravování na cestách.

Co je Adventure Menu?

Jídla Adventure Menu jsou určena do extrémních podmínek. Přijdou ale vhod i při dlouhých cestách na motorce, do kempů, na vodu nebo kdekoli jinde mimo civilizaci. Jídla se skládají z 20% masa a zbytek tvoří příloha. Do Adventure Menu se nepřidávají žádné chemické látky. Přesto je trvanlivost těchto pokrmů 3 roky.

Jak je to možné?

Tajemství dlouhé trvanlivosti spočívá ve sterilizaci. Adventure Menu je připravováno za vysokých teplot a následně prudce zchlazeno. Tak je docíleno zničení škodlivých mikroorganismů, ale zároveň jsou zachovány všechny vitamíny a minerály.

Je to opravdu vydatná strava z kvalitních surovin a má vynikající výživové vlastnosti. Je zdrojem všeho potřebného pro tělo i při zvýšené zátěži. Navíc neobsahuje žádná Éčka.

Jak ohřát Adventure Menu?

Image 1

Kromě klasických způsobů ohřátí, tedy v nějakém ešusu nad ohněm nebo na ohřívači, je možné využít samoohřevného systému, který vám ušetří čas a námahu.

Samoohřevný systém

Tak nějak takhle to funguje. Zipper-bag a ohřevné kapsle bohužel nejsou v ceně Adventure Menu a je třeba si je koupit zvlášť. Jejich cena ale naštěstí není nijak závratná.

Kromě vyšší ceny (149,- Kč) a trochu vyšší hmotnosti (500g) je podle všeho Adventure Menu vhodným jídlem na cesty nejen pro dospělé, ale také pro děti. Pokud ovšem nebudete své tělo vystavovat zvýšené zátěži, doporučuji svůj jídelníček obohatit o Adventure Menu jednou za 2 nebo 3 dny.


Nechte si chutnat!